«

Jan
24

e-office en Dutch Cloud bieden hybride cloud-oplossing voor SharePoint 2010

e-office, the human software organisation en specialist in het optimaliseren van de digitale werkomgeving van professionals, brengt onder de noemer ‘Hello Cloud’ SharePoint 2010 naar de cloud. Dit doen zij in samenwerking met partner Dutch Cloud. Naast de bekende voordelen van de cloud zoals lagere ‘cost of ownership’, eenvoudiger beheer en flexibiliteit bij expansie, biedt deze oplossing effectief samenwerken en het delen van documenten in de cloud. Zo maakt de klant wel gebruik van ICT capaciteit en opslag in de cloud, maar heeft het toch een centrale directory, security compliance, single sign-on en eigen licenties. Organisaties ervaren zo de voordelen van de cloud, zonder zich er volledig aan over te geven.

inrichting en infrastructuur
e-office verzorgt de inrichting van de omgeving en geeft klanten een workshop waarin zij de mogelijkheden van SharePoint 2010 ervaren. Dutch Cloud stelt de infrastructuur (IaaS) beschikbaar. e-office maakt gebruik van de OnDemand infrastructuur van Dutch Cloud om zo applicaties flexibel en snel aan te kunnen bieden. Op deze manier profiteren organisaties van alle voordelen die cloud computing biedt met behoud van volledige zeggenschap over de infrastructuur, de inrichting van de omgeving en integratie met bestaande businessapplicaties.

hybride oplossing
SharePoint 2010 in de cloud is een hybride cloud oplossing. Deze oplossing maakt naar wens via VPN onderdeel uit van het eigen netwerk van de klant en kan daarbij gebruikmaken van de Active Directory.

Met SharePoint 2010 hebben medewerkers gemakkelijk toegang tot actuele informatie en kunnen zo eenvoudig samenwerken aan documenten, zowel met collega’s op kantoor, onderweg of thuis. Zo zijn zij in staat elke dag snel en effectief beslissingen te nemen. Ook het bouwen van een sociaal intranet behoort tot de mogelijkheden. Een groot voordeel ten opzichte van bestaande cloud oplossingen.

actie ‘Hello Cloud’
“Met de actie ‘Hello Cloud’ die vandaag gestart is, wordt het voor organisaties eenvoudig de eerste stap in de cloud te zetten, zegt Jorn Bijnsdorp, directeur e-vailable bij e-office. “Ook voor bedrijven die al gebruikmaken van de cloud, is deze actie interessant. Er zijn steeds meer organisaties die de cloud omarmen. Zij willen graag over naar de cloud, maar willen daarbij geen grote risico’s nemen. Met deze actie kunnen bedrijven eenvoudig hun mogelijkheden in de cloud verkennen.”

“Het feit dat beide bedrijven in Nederland zijn gevestigd, geeft bestaande en nieuwe klanten een vertrouwd gevoel. Dat maakt de cloud toegankelijker voor de klant. Het argument dat data op een onbekende plaats staan gaat hier niet op, de serverruimte van Dutch Cloud staat in Nederland”, aldus Martijn van Zoeren, Managing Partner bij Dutch Cloud.