LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Wat is Kikundi Koffee?

Kikundi Koffee is Afrikaanse specialty koffie die biologisch geproduceerd wordt door kleine Afrikaanse boeren. De koffie is gemaakt van single source 100 % Arabica, de koning onder de koffiebonen.

Wat betekent Kikundi?

Kikundi is Swahili en betekent groep. Het verwijst naar de boerengroepen die de koffie produceren. Kikundi Koffee geeft koffieboeren in Afrika direct toegang tot de specialty coffee-markt in Nederland. Hierdoor krijgen de boeren een veel betere prijs voor hun koffie. Op dit moment werkt Kikundi Koffee exclusief met een boerengroep in Aranga, Tanzania. Zij produceren de Aranga-koffie die u bij ons kunt bestellen. In de toekomst wil Kikundi Koffee ook koffie van groepen uit andere Afrikaanse landen introduceren.

Wie verbouwt uw koffie?

Weet u waar uw koffie vandaan komt? Enig idee wie een jaar lang de koffie verbouwt die u iedere dag drinkt? Waarschijnlijk niet. Kikundi Koffee wil u graag informeren over de Afrikaanse boeren die uw koffie produceren. Via deze website kunt u straks precies zien wie uw koffie verbouwen, waar de koffie wordt verbouwd en wat er allemaal bij komt kijken om u een heerlijk kopje koffie voor te kunnen zetten.

Biologisch of niet?Nike Flyknit 0Heren Schoenen 106 Baby Free Nl67325865 4 Blauw ZkuPXi

Aranga-koffie wordt biologisch verbouwd. Is de koffie biologisch gecertificeerd? Ja, de productie is gecertificeerd door de Tanzaniaanse organisatie KilimoHai. Om gecertificeerd te worden door een Europees certificeringsinstituut, zoals Skall, moet het gehele productieproces gecertificeerd zijn. Denk hierbij aan het transport, de opslag, het branden en het verpakken van de bonen. Dit is een kostbaarBurberry Rettford HerenSte507 93 Sneaker Van Kalfsleer €97 cTKF3l1J proces. In deze fase besteden wij dat geld liever aan de boeren die de koffie verbouwen.

Sinds 22 juni 2018 is Kikundi Koffee ook verkrijgbaar bij de Landmarkt Schellingwoude in Amsterdam-Noord. Dit is een biologische supermarkt met producten van hoge kwaliteit. Speciaal voor Landmarkt ontwikkelde Kikundi zakjes van 250 gram. Onze zakjes staan trots naast hun broertjes en zusjes:

 

 

 

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

En daar gaan weer een paar zakjes de deur uit. Zorgvuldig verpakt in een stukje authentieke Maasai-deken. Het interview in het Noordhollands Dagblad heeft voor een paar mooie extra bestellingen gezorgd. Dag koffieboontjes! Op naar jullie eindbestemming!

Op zaterdag 30 juni publiceerde het Noordhollands Dagblad een groot interview met Kikundi Koffee. In het interview vertelt Rommert Schram over de koffie, de koffieboeren en over hoe het allemaal begonnen is.

“Op een dag kreeg ik van een boer een zak groene koffiebonen. Aan alleen zo’n zak met bonen heb je niks, maar ik heb toen een klein koffiebrandertje gekocht en ben ze zelf gaan branden.”

Lees verder

Ter gelegenheid van de opening van de koffiebranderij zond RTV Love een interview uit met Kikundi Koffee.

Op 31 mei was de officiële opening van onze kleinschalige koffiebranderij in Monnickendam. In het mooie, hippe proeflokaal van Bierderij Waterland geven we nu regelmatig een demonstratie koffiebranden. Daarbij vertellen we het bijzondere verhaal van de koffieboeren van Aranga. U kunt de koffie proeven in het proeflokaal, dat exclusief Kikundi schenkt. De koffie is ook te koop in de shop van de Bierderij.

Onze Aranga-koffie komt uit Tanzania. Tanzania is een gastvrij land. Een van de meestgebruikte woorden in het Swahili is Karibu. Dat betekent Welkom. Dus:

Karibu in Monnickendam!

Palazzo Men Hi Top Sneakers Materiaal Versace Heren fyg7b6
80s Dress Kleding Vintage Red Winter Front Zipper With Online fy76gvYb

Groot nieuws! Op vrijdag 1 juni opent KIKUNDI KOFFEE een kleine koffiebranderij in Monnickendam. Onze micro roastery is gevestigd in Bierderij Waterland. Op een steenworp afstand van de historische binnenstad is de Bierderij een biologische bierbrouwerij met proeflokaal begonnen. Daarnaast biedt de Bierderij onderdak aan een ambachtelijke worstenmakerij, een ambachtelijke bakker en onze kleinschalige koffiebranderij. In het proeflokaal kunt u genieten van de versgebrande, versgemalen koffie

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

van Kikundi. Daarnaast is de koffie van Kikundi verkrijgbaar in de shop van de bierbrouwerij. Hieronder een voorproefje van onze shop-in-shop!

 

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

 

 

 

“Een van de eerste zaken die onze aandacht had na de oprichting van ons advocaten- en notarissenkantoor Fieldfisher N.V., was goede koffie. Wij willen graag dat koffie op kantoor een bijzondere ervaring geeft, en dat zowel de espresso als de lungo een aantrekkelijke volle smaak heeft. Kikundi Koffee heeft dat allemaal: een heerlijke specialty coffee. En belangrijker nog: de bonen worden fairchain geleverd en een groot deel van de opbrengst vloeit direct terug naar de koffieboeren in Tanzania. Dat ervaar je, iedere dag weer!”

Jan Schouten, partner Fieldfisher N.V.

Wilt u ook Kikundi Koffee schenken op kantoor? Voor zakelijke klanten bieden wij maatpakketten. Lees meer over Kikundi op kantoor of neem contact op voor de mogelijkheden.

Adidas Burgundyb78c2349 Korting Zx Heren Vulc tQBhrCdxs
Online Shopper Damesmode KopenPersonal nl Voorwinden nwOk08P

“Mmmm heerlijk! Behoorlijk stevig ook. Ik proef heel veel chocoladetonen, ook al staat dat niet op de verpakking. Eerlijk, diep en krachtig!”

“Kikundi Koffee heeft alles wat ik zoek in een koffieboon. Smaak, versheid en fair trade. Ik drink alleen nog maar Kikundi.”

nl Schoenen Nette Nieuwe KopenBeslist Gabor Collectie 1KlcFJT3

Dit is Naftali Isaak. Hij is een van de oudere leden van de Aranga-koffiegroep.

In april 2016 ben ik langs geweest bij de koffiegroep in Aranga. Aranga is een klein dorp op de hellingen van Mount Meru in Tanzania. Het dorp telt 3.354 inwoners, trotse leden van de Chagga-stam (Wikipedia).

Impressie van Aranga
De huizen in Aranga liggen vrij ver van elkaar, op de hellingen van de berg, onder groene bomen. Elk huis heeft een stuk land waar koffie wordt verbouwd en een stal met een paar koeien. De mest van de koeien wordt gebruikt voor het bemesten van het land. Tussen de bomen is het een wirwar van paadjes, koffiestruiken en bananenbomen. In het dorp is een schooltje, een ziekenhuis (Nkoaranga Hospital) en verscheidene duka’s (Swahili voor winkeltjes).

De koffiegroep
Elke familie in Aranga verbouwt koffie, maar niet alle boeren zijn aangesloten bij de koffiegroep. In eerste instantie waren de boeren aangesloten bij een regionale coöperatie, maar dat was niet naar tevredenheid. Toen hebben dertig families zich losgemaakt uit de coöperatie en zich verenigd in de Aranga-koffiegroep. Zo kunnen de boeren van elkaar leren en de kwaliteit van hun koffie verbeteren. Het maakt het ook makkelijker om de koffie te verkopen. Als individuele koffieboer produceer je immers te weinig koffie om aantrekkelijk te zijn voor een grote afnemer als Kikundi.Dames Voorkant nl Normale Vergelijkamp; SchoenenKleding Koop Witte 0nkwOP

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Koffie op eigen grond
Elke koffieboer in de koffiegroep van Aranga heeft zijn eigen grond. Hierop verbouwt hij met zijn familie de koffie. Het wassen en drogen van de koffiebonen gebeurt sinds dit jaar wel centraal, op vier plaatsen in het dorp.

Nu ze een hogere prijs krijgen voor hun koffie, hebben de leden van de groep meer koffiestruiken geplant. Zo kunnen ze de komende jaren meer koffie oogsten en hun inkomen vergroten. Het duurt drie jaar voordat ze de eerste koffie van deze nieuwe bomen kunnen oogsten.

Succes
Het succes van de koffiegroep blijft niet onopgemerkt. Veel koffieboeren in Aranga willen zich nu bij de koffiegroep aansluiten. De koffiegroep is hier terughoudend in, omdat ze de kwaliteit van de koffie wil kunnen blijven waarborgen. De koffiegroep heeft uit eigen beweging een interne kwaliteitscontrole opgezet.

Relatie met de boeren
Kikundi Koffee vindt de relatie met de boeren belangrijk. In samenwerking met Lennart Clerx en Rebecca Trupin van This Side Up Coffee proberen we de koffiegroep twee à drie keer per jaar te bezoeken. Door regelmatig langs te gaan, kunnen we de groep ook helpen om hun productieproces nog beter te krijgen. Zo had ik deze keer een vochtmeter meegenomen. Met de vochtmeter kunnen de boeren hun koffie nog preciezer drogen, wat een nog lekkerdere koffie oplevert.

Overhandiging van de vochtmeter.

 

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Mijn naam is Rommert Schram. Ik heb twaalf jaar in Afrika gewoond en gewerkt. Nog steeds help ik kleine boeren in Afrika Comfortabel Schoenen Vachtvoering Top Hoge Suede Oxfords Heren Warme 9IYWDHeE2om gewassen te verbouwen voor een commerciële markt.

Lees verder

Aranga-koffie wordt biologisch verbouwd. Is de koffie biologisch gecertificeerd? Ja, de productie is gecertificeerd door de Tanzaniaanse organisatie KilimoHai.

Om gecertificeerd te worden door een Europees Certificeringsinstituut, zoals Skall, moet het gehele productieproces gecertificeerd zijn. Denk hierbij aan het transport, de opslag, het branden en het verpakken van de bonen. Dit is een kostbaar proces. In deze fase besteden wij dat geld liever aan de boeren die de koffie verbouwen.

Koffiehuis Coco&Zola in Maaseik schenkt sinds kort exclusief Aranga, onze specialty koffie. De eigenaren waren specifiek op zoek naar een uitmuntende Afrikaanse koffieNok8n0wxp Grootte Heren Lacoste Kwaliteit Wit Gu6012 Sneakers hxQdtCsr, en kwamen uit bij Kikundi. Wij zijn blij en trots!

 

NASCHRIFT: Helaas is Coco&Zola inmiddels gesloten. De eigenaresse kon een eigen zaak met openingstijden in het weekend niet langer combineren met de zorg voor haar zoontje. Gelukkig waren haar klanten – op één na – zeer ingenomen met de smaak van haar koffie. Op de Facebook-pagina van het koffiehuis stonden raving reviews:

Jammie koffie
Topkoffie
Beste koffie van de BeNeLux!!

Kikundi Koffee wenst Astrid veel succes en hoopt dat zij in de toekomst opnieuw ergens Kikundi Koffee zal schenken.

Op vrijdag 30 september staat Kikundi Koffee op de Vertimart Klantendag in Bunnik. Vertimart is al een jaar een goede klant van Kikundi Koffee. We hopen op de Vertimart Klantendag veel nieuwe klanten te interesseren voor onze heerlijke Aranga-koffie. We kijken uit naar een mooie dag met heerlijke koffie!

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Vierde zak gebrand

Op 19 maart 2016 is de vierde zak Aranga-bonen alweer gebrand. Onze klanten genieten dagelijks van de heerlijke Aranga-koffie. Als u ook specialty coffee wilt drinken waarvan u weet waar en door wie het verbouwd is, bestel deze dan in de Kikundi webshop.

2016/04/02

Nieuwe review

“Ik heb inmiddels een paar kopjes Aranga gedronken. Ik proef dat het geen standaardkoffie is. Hij is erg lekker. Smaak is verfijnd en zacht. En gelukkig niet te fruitig, wat bij veel Afrikaanse koffies wel het geval is.”

Laarzen Lage Prelved Hoge Gabor PrijzenTweedehands Tegen stQxhdrC
2016/04/02

Eerste review

“Vanmorgen je koffie geproefd. Heerlijk! Verhaal erachter mede bepalend voor de smaakbeleving. We zouden het omschrijven als bonen met heerlijk vers aroma, mooie crèmelaag, lekker gebrande smaak, volle koffie, niet zo sterk, en Mark roemde de bosvruchten (die proefde ik niet).”

2015/10/30

En daar zijn ze!

De eerste zakjes Aranga-koffie. De grote zakken bevatten elk 500 gram koffiebonen. De kleinere zakken zijn samples van 50 gram. Deze zakjes zijn voor marketingdoeleinden.

Label en logo

Dolgelukkig zijn wij met de geboorte van het koffielabel en het logo van Kikundi Koffee.

Logo en label zijn ontworpen door Kristian Kieft, grafisch ontwerper en bierbrouwer te Katwoude.
Kristian tekende ook voor het logo en voor de pay-off AFRIKAN KOFFEE KOLLEKTIVE.

De kenmerkende K’s, geïnspireerd op Kikundi Koffee, geven het logo een Afrikaans tintje.

2015/10/29 0

Eerste koffie gebrand!

Op 2 oktober 2015 werd de eerste zak Aranga-koffie gebrand door een specialty roaster in Amsterdam. Gekozen is voor een medium dark roast, speciaal geschikt voor heerlijke espresso.

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Tijdens het branden van koffie gaat vijftien à twintig procent van het gewicht verloren. Van de zestig kilo koffie blijft dus ongeveer vijftig kilo over.

2015/10/29 0

Eerste koffie gearriveerd!

LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Op 1 september 2015 arriveerde de eerste zak Kikundi Koffee. Zestig kilo ongebrande koffiebonen, met uiterste zorg verbouwd, geoogst en verwerkt door de koffiegroep uit het dorp Aranga in Tanzania.

2015/10/29 0
LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW

Meest recente berichten

  • Kikundi nu ook te koop bij Landmarkt
  • Nieuwe bestellingen
  • Interview in Noordhollands Dagblad
  • Interview voor lokale televisie
  • Opening koffiebranderij
LaarzenKleding nl Vergelijkamp; Koop Birkenstock Heren 2EHID9YW
Rural Africa Consult and Development Gouw 8 | Zuiderwoude | KvK-nummer: 61039675 | BTW-nummer: NL136056647B01 | +31(0)6 - 29538005

© 2019 Kikundi Koffee — Powered by WordPressOnline Wit Poloshirt Bright Herenkleding Enifield Trendy v8m0wnON

Theme by Anders Noren — Up ↑