Jan
24

e-office en Dutch Cloud bieden hybride cloud-oplossing voor SharePoint 2010

e-office, the human software organisation en specialist in het optimaliseren van de digitale werkomgeving van professionals, brengt onder de noemer ‘Hello Cloud’ SharePoint 2010 naar de cloud. Dit doen zij in samenwerking met partner Dutch Cloud. Naast de bekende voordelen van de cloud zoals lagere ‘cost of ownership’, eenvoudiger beheer en flexibiliteit bij expansie, biedt deze oplossing effectief samenwerken en het delen van documenten in de cloud. Zo maakt de klant wel gebruik van ICT capaciteit en opslag in de cloud, maar heeft het toch een centrale directory, security compliance, single sign-on en eigen licenties. Organisaties ervaren zo de voordelen van de cloud, zonder zich er volledig aan over te geven.

inrichting en infrastructuur
e-office verzorgt de inrichting van de omgeving en geeft klanten een workshop waarin zij de mogelijkheden van SharePoint 2010 ervaren. Dutch Cloud stelt de infrastructuur (IaaS) beschikbaar. e-office maakt gebruik van de OnDemand infrastructuur van Dutch Cloud om zo applicaties flexibel en snel aan te kunnen bieden. Op deze manier profiteren organisaties van alle voordelen die cloud computing biedt met behoud van volledige zeggenschap over de infrastructuur, de inrichting van de omgeving en integratie met bestaande businessapplicaties.

hybride oplossing
SharePoint 2010 in de cloud is een hybride cloud oplossing. Deze oplossing maakt naar wens via VPN onderdeel uit van het eigen netwerk van de klant en kan daarbij gebruikmaken van de Active Directory.

Met SharePoint 2010 hebben medewerkers gemakkelijk toegang tot actuele informatie en kunnen zo eenvoudig samenwerken aan documenten, zowel met collega’s op kantoor, onderweg of thuis. Zo zijn zij in staat elke dag snel en effectief beslissingen te nemen. Ook het bouwen van een sociaal intranet behoort tot de mogelijkheden. Een groot voordeel ten opzichte van bestaande cloud oplossingen.

actie ‘Hello Cloud’
“Met de actie ‘Hello Cloud’ die vandaag gestart is, wordt het voor organisaties eenvoudig de eerste stap in de cloud te zetten, zegt Jorn Bijnsdorp, directeur e-vailable bij e-office. “Ook voor bedrijven die al gebruikmaken van de cloud, is deze actie interessant. Er zijn steeds meer organisaties die de cloud omarmen. Zij willen graag over naar de cloud, maar willen daarbij geen grote risico’s nemen. Met deze actie kunnen bedrijven eenvoudig hun mogelijkheden in de cloud verkennen.”

“Het feit dat beide bedrijven in Nederland zijn gevestigd, geeft bestaande en nieuwe klanten een vertrouwd gevoel. Dat maakt de cloud toegankelijker voor de klant. Het argument dat data op een onbekende plaats staan gaat hier niet op, de serverruimte van Dutch Cloud staat in Nederland”, aldus Martijn van Zoeren, Managing Partner bij Dutch Cloud.

Jun
24

e-office migreert SharePoint 2010 bij Simed International

Specialist ziekenhuisprojecten verbetert samenwerking

Houten 22 juni 2010 – e-office, the human software organisation en specialist in het optimaliseren van de digitale werkomgeving voor professionals, implementeert Microsoft SharePoint 2010 bij Simed International. Het technische platform waarop samengewerkt werd, was verouderd. Met Sharepoint 2010 is Simed, dat van A tot Z ziekenhuisprojecten uitvoert, veel beter in staat intern samen te werken en gereed voor toekomstige ontwikkelingen in de medische branche.

Uit het gebruikersonderzoek van Simed International kwam naar voren dat de samenwerkingsmogelijkheden van het huidige platform niet toereikend zijn. Bij de grootschalige projecten die Simed uitvoert voor ziekenhuizen is dit cruciaal. Bij de inrichting van een ziekenhuis komt alles aan op logistiek en de juiste volgorde van uitvoeren. Gestart is met een basisomgeving van Sharepoint 2010. Als maatwerk is de ‘projectenwizard’ toegevoegd om nieuwe projecten aan te kunnen maken. Allereerst zal het platform intern worden gebruikt. Daarna kan men de omgeving tevens inzetten om met externe partners en leveranciers samen te werken.
Jerome Rutges, ICT Manager bij Simed International: “Samenwerken wordt steeds belangrijker in het efficiënt en effectief uitvoeren van onze projecten. Het huidige platform voldeed niet meer aan onze wensen. Versiebeheer was lastig en het systeem was te traag. e-office adviseerde ons Sharepoint 2010 op basis van de uitkomsten van ons gebruikersonderzoek. Met e-office hebben we eerder goed samengewerkt en daarover waren we zeer tevreden. We hebben wel andere partijen bekeken, maar e-office kent onze business en heeft ons vertrouwen”.

“Sharepoint 2010 is nog maar net op de markt en we hebben het diverse keren ingezet bij onze klanten. Voor e-office een bewijs dat Sharepoint een goede keuze is, als een bedrijf wil professionaliseren op het gebied van samenwerken en kennis delen”, aldus Johan Eweg van e-office.

May
27

SharePoint voldoet aan de NEN 2082!

Goed nieuws: SharePoint 2007 (in combinatie met het DOD 5015.2 recordmanagement pack) is gecertificeerd voor de NEN 2082 norm.

NEN 2082 is een Nederlandse norm met eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. De norm is gebaseerd op zowel ReMANO 2004 als het Kernmodel1 van het interdepartementale samenwerkingsverband voor de vernieuwingvan de informatiehuishouding InterLAB

Het is nu dus aangetoond dat SharePoint kan voldoen aan de strenge NEN 2082 norm. Dit betekent echter niet dat elke SharePoint installatie voldoet aan deze norm, maar wel dat deze ingericht kan worden volgens de eisen van de norm.

Het is belangrijk om te realiseren dat alleen het voldoen aan de norm niet garant staat voor een succesvolle records management omgeving, de manier waarop deze omgeving ingericht wordt is doorslaggevend voor het succes hiervan.

Wilt u eens (uiteraard geheel vrijblijvend) brainstormen  over de mogelijkheden van SharePoint voor records management binnen uw (overheids) organisatie? Neem dan contact op via deze pagina.

meer informatie:
http://blogs.microsoft.nl/blogs/mhoekstra/archive/2009/05/26/sharepoint-nen2082-gecertificeerd.aspx

http://www.ecb.nl/index.php?Itemid=266&id=1572&option=com_content&task=view&lang=nl

May
12

Systeemvereisten Sharepoint 2010

Sharepoint 2010 zal alleen 64 bit processoren ondersteunen. Daarnaast wordt het verplicht om met SQL Server 2005 of 2008 64-bit te werken. De SQL Server 2000 en SQL Server 2005 32-bit worden niet meer ondersteund.

De achterliggende reden van het vereisen van 64 bit processoren is dat dit al enige tijd een van de belangrijkste performance aanbevelingen is van het Sharepoint product team.

“It has been our strong recommendation for some time that SharePoint Server 2007 customers take advantage of 64-bit SQL Server due to the inherent performance and scale benefits it can provide.”

SharePoint 2010 vereist daarnaast ook Windows Server 2008 64 bit.

Om gebruik te maken van Sharepoint 2010 is minimaal Internet Explorer 7 nodig, IE 6 zal niet meer worden ondersteund!

Het goede nieuws is dat wel Firefox 3.0 ook ondersteund gaat worden & Safari support op de planning staat.

Bedrijven waar IE 6.0 momenteel de standaard is en geen 64 bit processoren in gebruik hebben moeten dus nog bijzonder veel werk verichten om te kunnen migreren naar Sharepoint 2010.

Bronnen:
http://blog.sharepointproducts.com/archive/2009/05/12/microsoft-sharepoint-2010-news-from-teched-us-2009.aspx

http://blogs.msdn.com/sharepoint/archive/2009/05/07/announcing-sharepoint-server-2010-preliminary-system-requirements.aspx